Elisabeth träning

Nu sitter jag antagligen på Falcon och rider för Elisabeth tillsammans med Lisbeth :)
Hoppas någon är med o tar lite kort;)
Har med mig kameran (Om ja inte lyckats glömma bort den) så tar lite kort på nästa grupp iallafall!

Vem tränar ni för och  vad betalar ni?
Hur lägger ni upp träningen privat/för tränare?

Vi har äntligen börjat få ut Elisabeth igen! Hon är en riktigt ödmjuk, rolig, positiv tränare som inte har några fördommar! Vilket funkar utmärkt för oss då vi har diverse "skrot" hästar som vissa vill kalla dom ;) Vi betalarca 100:- för en timme, då hon gör detta mest för skojs skull! Så vi ska försöka få ihop minst 3 st varje gång så det blir lite pengar ;)
Elisabeth brukar lägga upp träningen lite efter önskemål och lite krävande för både häst och ryttare utan att det blir för hårt!

Vill gärna träna för någon annan också, men det får bli lite längre fram då ja kan känna att ja får ut det ja betalar för, just nu duger det mer än väl med Elisabeth!
Annars när ja tränar privat så är jag ALLELES för spontan och måste lära mig lägga upp träningspassen mer:)



Jag och Falcon en av dom första gångerna vi tränar :) Liza och finfina Diablo i bakrunden och
damen som syns är allas vår favorit Elisabeth!

Detta är ett tidsinställt inlägg så ni får lite uppdate ;)

Over and Out.

Falcon

Falcon

1998-05-14
(? ska kolla upp det, haha. 14 eller 15 maj äre)
Ägare: Sandra Plate



Falcon är min andra häst i samlingen, som jag hämtade 18 April 2010 . Våren 2010 körde jag vattenprover åt DHL/VGT (provjobb) o när ja va typ i borås ringde min pappas arbetskollega Anneli och frågade om ja ville ha en nordsvensk. Min första reaktion var "Vad ska ja med en nordsvensk till?!" , jag hade planerat att skaffa mig en unghäst/föl i form av ett halvblod ;) Men ibland vill ödet annorlunda! Jag tänkte på det en stund (Nej, jag är ingen som överlägger saker alltför länge, där har jag ett fruktansvärt dåligt tålamod!). Sen sa jag ok, ja kan ju prova iallafall! Tjejen som ägde hästen var kompis till Anneli och hon hade tänkt o ta bort honom om inte jag ville ha honom. Så det va väll de, ja tyckte han kunde förtjäna en andra chans :)

Jag åkte svängen förbi där en dag när jag va påväg i jobbet. Där möttes jag av en fruktansvärt raggig nordsvensk o lika raggig fjordhäst ;) Men vilka ögon han hade! (Han va dock mkt mindre än vad ägaren sagt;))
Tog lite kort på honom och pratade med hästarna en stund innan det va dags fr mig att åka vidare. Hade jag kunna hae ja nog tagit me honom med en gång. Jag sa motvilligt hej då och lovade honom att jag skulle komma och hämta honom snart :)

 

 

För att göra en vääääldigt lång historia kort, så 2 dagar efter att jag sett honom för första gången va vi iväg och hämtade honom, det tog 4,5 timme att få honom på kärran. Mer stolt över mig själv och förvåna över hur stönig ja är egentligen har ja nog aldrig varit! Resan hem tog drygt en timme, en resa som egentligen tar c 30-40 min , men vi fick köra sakta  ;) nämnas bör väl nämnas att han åkt transport en gång tidigare som 6 månaders föl om ja inte minns fel :) Nu går han på transporten på en gång och gå både av och på lugn som en filbunke! (vi har haft en del bakslag men, vad gör väll det?)

Han är en grabb som testat mina gränser mer än en gång, ch han har orsakat mig hjärnskakning, onda fötter, och fått smaka på gruset 2 ggr under fem min, pga att han SNUBBLAR på plan mark typ i paddocken ;) och många andra saker ;)
Men han är även en underbar kille! med hjärtat på rätta stället!
I ridningen har vi inte kommit superlångt, men det går framåt och han försöker verkligen och det är verkligen stor skillnad i momenten vi tränar! Han va också en skogsmullehäst som gick en tur i skogen då och då, så här har det också vart från zero! Man kan väll säga att jag gillar hästar som sticker ut ;)



Falcon fick somna in förra året, 28 juni. Saknar honom varje dag och önskar jag hade haft honom kvar hos mig. Men jag gjorde det som var schystas mot honom.. Älskar och saknar dig Falcis!



Älskar dig


Gårdagens pass

Pernilla hämtade upp mig vid 1 tiden och så åkte vi till stallet, väl där så stod fanny o mockade åt figge , hon hde redan gjort iorning figges mat så det va bara falcons att göra. så mockade Pernilla åt Falcon. Sen när allt va klart (Man skulle ha 2 st hästskötare med sig jämt;) går så himla mkt fortare än o ha 2 hästar själv :P) så tog P & F in hästarna, o Pernilla spola av falcons ben även, trevligare o greja me fötterna då :P medans dom borstade hästarna städade jag nere bland våra grejer, det behövdes :) Vi va färdiga ungefär samtidigt, då visade o hjälpte jag fanny o sätta på Figge körselen och vagnen, Sen drog vi iväg!

Jag och Fanny körde Figge och Pernilla red Falcon :) Falcon va pigg o stark dagen till ära , o Pernilla rider ju inte annars än när hon är i åmål typ, så ungefär halvvägs när v kom till grusgropen så bytte jag och Pernilla, så hon o fanny fick köra figge :) (första gången någon annan än pappa får köra honom utan mig bredvid, men det gick så bra så!) som sagt falcon va pigg och STARK! så vi tog en ny väg vi aldrig ridit förut runt. (Vi va inte helt säkra på hur vägen såg ut efter ett litet stuteri som ligger på vägen hem, vi har bara ridit där , och då är det inte alltid man tänker hur vägen är "körbar") Men den va hur fin som helst! så vi tog oss runt och va ute summa summarum nästan 2 timmar , med blandade gångarter och tempo :)

När vi kom tillbaka så borstade vi av dom, o svampade där dom va svettiga. också fick fanny stretcha Figge, (även om man inte tänker på det, o speciellt inte han själv så börjar han faktiskt  bli till åren;)) Sen tog vi ut dom igen och slängde till dom EM hö :) Det blåste lite men va rätt behagligt ute så dom fick gå utan täcke igen :)



Tog inget kort , men slänger in ett som ja tog sist ja o Fanny va ute. Då va han SÅ fin min lille nordsvensk.

Tusen tack Pörni och Fanny för de trevliga sällskapet igår! Synd att inte Rebecca eller Lisbeth kunde hänga med :)

Over and Out.

Fingal Zonett

Fingal Zonett
"Figge"

1992-07-02
Ägare: Sandra Plate



Figge är min första häst som jag köpte den 18 juli 2005.
Jag hade vart medryttare å en häst innan, som ja blev väldigt ledsen över när ja fick sluta sköta honom. Det var faktiskt fruktansvärt. Så mamma och pappa gav me sig till slut o ja skulle få köpa en egen häst :) Fatta lyckan! Jag börjde kolla runt på hästar på hastnet.se , hastannonser.se, blocket.se m.m kollade på alla möjliga olika hästar :) mest varmblod då jag tyckte att det va myket häst för pengarna :) hittade en som jag gillade och skulle åka o titta på. Men sen bestämde hon sig för att behålla honom, en vallack född -96 tror ja på ca 165, hade aldrig vart startad tror jag. men iaf , så där vart ja ju lite besviken. Men bestämde mig för att fortsätta leta, då fastnade (?) jag för den här bilden:

(klickbar)

En vallack född -92, 158 hög, i princip bara riden i skogen. sadel,träns och häst för 5000:-, haha ja trodde de inte va sant. en häst MED utrustning för 5000? men så va de ;) dock blev det aldrig någon sadel med hem, men tränset har ja kvar;)
iallafall, vi bestämde oss för att åka o kolla på honom, så bestämde en dag med ägaren, fixae så vi fick låna farbrors transport. Hon ringe även efter någon dag o sa att det hde varit någon annan dr med sin pappa och kollat på honom och att hon skulle ha honom! men ägaren hade ju lovat mig före så jag hade ju förtur :) ja o pappa fick lite panik o ville åka iväg o kolla på honom samma dag. Men vi lugnade oss någon dag och väntade ;)
så kom dagen D, jag hade inte sovit många timmarna den natten, men sov lite på vägen till lysekil. (minns resan och stoppen fast de är 7 år sen, haha!) sen när vi svängde in på grusvägen o va nästan framme, ni skulle sett mitt leende . haha. vi kom fram o fick gå å hämta hästen i hagen, sadla o tränsa, o jag gick o bytte om i transporten. sen gick v iväg och red, och tillägga kan ja väll säga att det va årets varmste dag och ja hade helskodda tokvarma ridbyxor på mig! uuh! men hästen va snäll och skötte sig även om han inte va så välriden. :) så ellika min kompis som va me sa till mig : Sandra, du är dum om du inte köper den här hästen.
Sagt o gjort, dum är jag ju inte  ;) så ja bestämde mig för att ja ville ha honom! Men innan vi kunde åka hem så skulle vi till havets hus när vi ändå va i lyskil för att mina småbröder och lillasyster skulle få göra nått ;) men det gick fort igenom där vill ja lova! Sen åkte vi in till lysekil o tog ut pengar på banken, SEN hämtade vi MIN häst! (skrev på papper och pratde o betalade förstås..) hästen köpte vi utan vet. besikning. grisen i säcken så att säga ;)

Kan tala om att när vi hade åkt över med färjan och åkte fastlandet hem så sov ja som en gris typ HELA vägen hem :) förutom när vi gjorde ett stopp i frändefors och Figge fick morötter :) & pappa höll p o dö av hunger :) ok, hela vägen, så långt är de inte men;)

Så gick det till när jag hämtade honom :) i korta drag ;)

Nu är han en kille som ligger mig extremt nära hjärtat, han är mitt hjärta!
På sju år har vi hunnit med rätt mkt, utan att ha stressat:)
jag körde till tösse ända fram i slutet av november med min vespa, vi har bott i brålanda hos fam. Andreasson i en kort period när ja gick på nuntorp lika kort. vi har utvecklats inom ridningen. och han är en herre utbildad ca LA/ kan rörelser upp till MSV i dressyren. Hoppad med ryttare 1.25m (Ej med mig ;)) , löshoppad 1,35m . tränat för Camilla Toll i dressyr som inte förstod att det var en travare. tränat western för Mia Ekström på lättare nivå. vart me på uppvisning  i arvika . tävlat ett par starter lokal dressyr. fått fina lovord från flera tränare.
Nu är han 20 år, och lika fin och bra som vanligt :) Vi har nu en medryttare, Fanny som rider honom 2-4 dagar i veckan, Figge lär henne allt han kan ;)





Fanny och Figge



Pappa och Figge : )





Kärlek


de va tydligen tvunget till att finnas rubrik?

dags o pallra sig upp kl 11  ?
höh. (va ju faktiskt uppe i morse och sen gick o la mig en timme igen ;))
idag blir de nog en LÅNG tur med hästarna och pernilla & Fanny : )
planen är att ja o fanny kör figge och Pernilla rider Falcon :)
Vädret är peppar peppar med oss än iallafall : )

Imon äre efterlängtad Elisabeth träning! Hoppas det går lika bra som sist! då svävade ja på moln ett bra tag :)
han börjar verkligen komma nu! gulleplutten!
Ska ta o lägga in bilderna från förra veckan när Rebecca o Fanny hoppade :)




Dags o sätta på sig ansiktet också :)

Over and Out.

hur söta?!

Förövrigt,
hur söt är inte justin bieber?
o selena gomez är ju inte ful hon heller!
söta som socker.



Det va de de :)

Over and Out.

Ny blogg, nya möjligheter!

Är med blandade känslor jag lösenordsskyddade den gamla. Men ja kände att ja ville börja om från början :)
Jag lovar inte att det blir mkt bättre uppdatering, men tanken är det. Och att det ska bli mer bilder osv. :)



Jag och Falcon närmast. Erica o Tempest till vänster & Malin o Roze till höger :)
Länkningen funkar inte .. men Erica´s blogg :
http://teamde.blogg.se/
Malins: http://MalinochRoze.blogg.se
På första Elisabeth träningen :) imon äre dags för mig o va me igen!
förra veckan va bara Fanny och Rebecca som red :) blev lite krocker här o där :))

Ska sätta mig och göra en presentation av mig och mina som ja skriver om :)
Ni flesta som läser bloggen känner mig ju, men kan ju va kul ;) eller? kanske ? :P

Over and Out.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0